Vepřové na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového na pečení
1 velká cibule
5 stroužků česneku
sůl
kmín
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, přidáme nakrájený česnek a na větší kusy nakrájenou cibuli, sádlo a trochu podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí a dáme do trouby péct. Během pečení maso poléváme výpekem a obrátíme ho. V polovině pečení sundáme pokličku a pečeme bez ní, pokud je potřeba, maso podlijeme.

  2. Hotové měkké maso vyjmeme z pekáče a výpek řádně seškrábneme ze stěn pekáčku, vše připečené vařečkou setřeme do šťávy, necháme vysmahnout, trochu zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Promícháme a provaříme. Nakonec přecedíme a vložíme do šťávy kousek másla.

  3. K takto pečenému masu se hodí různé přílohy, knedlík, brambory atd. Já jsem tentokrát zvolila špecle a dušený hrášek, aby byla změna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!