Vepřové maso na česneku se zeleninou-(Parní hrnec)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřový plátek
nejlépe kotleta
pepř
majoránka
worcester
česnek
sojová omáčka
brambory
mrkev a hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme,(víc, než jsme zvyklí), potřeme česnekem, pokapeme z obou stran worcesterem a sojovou omáčkou, opepříme, okořeníme majoránkou. Pokud máme čas, takto upravený plátek necháme přes noc v lednici.

  2. Do parní nádoby dáme maximální množství vody(až po rysku) a na první patro hrnce uložíme maso.

  3. Druhé patro naplníme osolenými bramborami, nakrájenými na plátky a zapneme časovač na 20 minut. Po dokončení programu přidáme na brambory osolenou zeleninu a nastavíme dalších 20 minut. Po úplném dokončení necháme vše ještě chvíli jen tak dojít v parním hrnci.

  4. Kdo nutně potřebuje k jídlu šťávu, může si ji vyrobit z vývaru, který je pod spodní nádobou.(viz foto) Je to vlastně vývar z toho, co v hrnci paříme a má to moc dobrou chuť. takže stačí trochu mouky a provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!