Vepřové maso na česneku se zeleninou-(Parní hrnec)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřový plátek
- nejlépe kotleta
- pepř
- majoránka
- worcester
- česnek
- sojová omáčka
- brambory
- mrkev a hrášek
Postup Vepřové maso na česneku se zeleninou-(Parní hrnec)
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme,(víc, než jsme zvyklí), potřeme česnekem, pokapeme z obou stran worcesterem a sojovou omáčkou, opepříme, okořeníme majoránkou. Pokud máme čas, takto upravený plátek necháme přes noc v lednici.
Do parní nádoby dáme maximální množství vody(až po rysku) a na první patro hrnce uložíme maso.
Druhé patro naplníme osolenými bramborami, nakrájenými na plátky a zapneme časovač na 20 minut. Po dokončení programu přidáme na brambory osolenou zeleninu a nastavíme dalších 20 minut. Po úplném dokončení necháme vše ještě chvíli jen tak dojít v parním hrnci.
Kdo nutně potřebuje k jídlu šťávu, může si ji vyrobit z vývaru, který je pod spodní nádobou.(viz foto) Je to vlastně vývar z toho, co v hrnci paříme a má to moc dobrou chuť. takže stačí trochu mouky a provařit.