Vepřové kotlety s klobásou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 200 g anglické slaniny
- 200 g klobásy (čabajka)
- 4 rajčata
- 3 zelené papriky
- 1 větší cibule
- 100 ml bílého vína
- 300 ml smetany (může být na vaření i šlehačka)
- hladká mouka
- sůl
- bílý pepř
- sladká paprika
- olej
- hovězí vývar na podlití
Postup Vepřové kotlety s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran.
Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme červenou papriku, promícháme a zalijeme vínem. Maso vrátíme zpět do hrnce a necháme dusit.
Po cca 5 minutách přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, zalijeme vývarem a dalších 5 minut provaříme.
Mezitím si pokrájíme papriky na proužky, rajčata na půlkolečka, přidáme k masu a vaříme do změknutí.
Kotletky si vyndáme a do omáčky vmícháme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou na zahuštění, dochutíme solí a dobře provaříme. Podáváme s knedlíkem.