Vepřové kotlety s klobásou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 g anglické slaniny
200 g klobásy (čabajka)
4 rajčata
3 zelené papriky
1 větší cibule
100 ml bílého vína
300 ml smetany (může být na vaření i šlehačka)
hladká mouka
sůl
bílý pepř
sladká paprika
olej
hovězí vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran.

  2. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme červenou papriku, promícháme a zalijeme vínem. Maso vrátíme zpět do hrnce a necháme dusit.

  3. Po cca 5 minutách přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, zalijeme vývarem a dalších 5 minut provaříme.

  4. Mezitím si pokrájíme papriky na proužky, rajčata na půlkolečka, přidáme k masu a vaříme do změknutí.

  5. Kotletky si vyndáme a do omáčky vmícháme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou na zahuštění, dochutíme solí a dobře provaříme. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!