Vepřové kotlety s houbami a smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 větší kotlety bez kosti
- 100 ml bílého vína
- velká hrst hub - měla jsem lišky
- 50 ml smetany ke šlehání
- vývar
- drcené chilli
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- olej
Postup Vepřové kotlety s houbami a smetanou
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zprudka opečeme kotlety / na okrajích naříznuté, aby se nezkroutily /. Osolíme, přidáme chilli, očistěné lišky, větvičku rozmarýnu, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Podlijeme vývarem / tak, aby maso nebylo zcela potopené / a dusíme doměkka.
Na závěr zjemníme smetanou a ještě krátce společně povaříme.
Jako příloha se hodí rýže nebo těstoviny.