Vepřové kotlety s houbami a smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší kotlety bez kosti
100 ml bílého vína
velká hrst hub - měla jsem lišky
50 ml smetany ke šlehání
vývar
drcené chilli
čerstvý rozmarýn
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zprudka opečeme kotlety / na okrajích naříznuté, aby se nezkroutily /. Osolíme, přidáme chilli, očistěné lišky, větvičku rozmarýnu, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Podlijeme vývarem / tak, aby maso nebylo zcela potopené / a dusíme doměkka.

  2. Na závěr zjemníme smetanou a ještě krátce společně povaříme.

  3. Jako příloha se hodí rýže nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!