Vepřové kostky na paprice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa
2 cibule
olej
sladká paprika
zakysaná smetana
hladká mouka nebo hotová jíška (světlá)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostky a necháme orestovat na oleji. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, necháme maso zatáhnout a přidáme sladkou papriku. Podlijeme trochou vody a chvilku povaříme.

  2. Po cca 15-ti minutách zalijeme vodu a maso vaříme do měkka. Ke konci přidáme smetanu, povaříme, aby se nám vše spojilo, zahustíme hladkou moukou (nebo hotovou jíškou).

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo rýží (můj názor je ten, že knedlík se hodí lépe).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!