Vepřové dušené maso s mrkví a slaninovou tarhoňou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2-3 mrkve
- lžíce sádla
- lžíce uzené papriky
- lžička koření tandori masala
- hladká mouka
- horký vývar nebo voda + bujon
- sůl
- kmín
- pepř
- chilli pasta podle chuti
- hrnek tarhoni
- 1,5 hrnku vody
- 50 g anglické slaniny
- lžíce oleje
- sůl
Postup Vepřové dušené maso s mrkví a slaninovou tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky a poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Na sádle opečeme cibuli s česnekem. Když začne cibule zlátnout, přidáme maso a necháme zatáhnout.
Zasypeme paprikou, přidáme koření a podlijeme vývarem. Dusíme pomalu pod poklicí. Po cca 20 minutách přidáme mrkev a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso dochutíme chilli, případně solí a pepřem.
Na lžíci oleje opečeme nakrájenou slaninu společně s tarhoňou do světle hnědé barvy. Zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme do měkka. Voda by měla všechna vsáknout. Je-li třeba, ještě trochu vody dolijeme. Servírujeme s masem a mrkví, polité šťávou.