Vepřové bochánky s tvarůžky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky (může být i jiné)
2 tvarůžky
asi 2 lžíce mleté červené papriky (kdo chce ostré, dá si trochu chilli)
libeček
sůl
1 vejce
hladká mouka
strouhanka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky naklepeme a osolíme, pak tvarůžky mírně obalíme v paprice, dáme je doprostřed plátku masa, posypeme nasekaným libečkem, pěkně zabalíme, aby sýr nikde nevytékal, můžeme zajistit kovovými jehlami.

  2. Pak bochánky 2x klasicky obalíme v trojobalu (mouka, našlehané vejce, strouhanka).

  3. Smažíme nejprve na plnou teplotu, pak teplotu snížíme, přikryjeme pokličkou, aby se bochánky pěkně prosmažily na obou stranách. Ke konci smažíme ještě chvíli bez pokličky, aby byly křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!