Velikonoční nádivka bez masa
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2/3 velké bagety z Kauflandu (nebo 4 rohlíky)
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 30 g másla
- 2 hrsti spařených a posekaných kopřiv
- hrst posekané pažitky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup Velikonoční nádivka bez masa
Postup přípravy receptu
-
Bagetu jsem nakrájela, zalila vlažným mlékem, rozpuštěným máslem, promíchala.
Přidala dva žloutky, kopřivy, pažitku, pepř, osolila, nastrouhala oříšek a pořádně promíchala, promačkala. Nakonec jsem vyšlehala z bílků sníh a opatrně zamíchala do směsi.
Tu jsem rozprostřela ve vymazané a strouhankou vysypané zapékací míse.
Pekla jsem dozlatova (mám troubu na plyn, pekla jsem na plný výkon asi 40 minut). Jako přílohu jsem zvolila brambory.