Vánoční řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 70 g cukru moučka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 PL oleje
- 60 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- Náplň:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 600 ml mléka
- 200 g Nutelly
- 150 g změklého másla
- 1 balíček BEBE sušenek
- Karamelová šlehačka:
- 4 PL cukru
- 2 šlehačky
Postup Vánoční řezy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme do kastrůlku 4 PL cukru a mícháme dokud cukr nezkaramelizuje. Poté přidáme šlehačky mícháme tak dlouho dokud se karamel zcela nerozpustí. Necháme vychladit a na noc uložíme do chladničky.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Vše vyšleháme do pěny. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Nebo můžeme použít papír na pečení. Ve vyhřáté troubě na 160°C pečeme cca 25 minut. Při pečení se řídíme vlastní troubou.
Zatím co se nám těsto peče a následně chladne uděláme si krém. V mléce uvaříme puding, osladíme a do ještě horkého pudingu vmícháme Nutellu. Za občasného míchání necháme vychladnout. Do másla zašleháme vychladlý puding.
Na upečený korpus natřeme 1/2 krému, naskládáme BE BE sušenky, potřeme zbylou náplní.
Druhý den ušleháme karamelovou šlehačku do tuha a natřeme ji na náplň.