Vánoční řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
70 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
1 PL oleje
60 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
2 PL kakaa
Náplň:
2 balíčky vanilkového pudingu
600 ml mléka
200 g Nutelly
150 g změklého másla
1 balíček BEBE sušenek
Karamelová šlehačka:
4 PL cukru
2 šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme do kastrůlku 4 PL cukru a mícháme dokud cukr nezkaramelizuje. Poté přidáme šlehačky mícháme tak dlouho dokud se karamel zcela nerozpustí. Necháme vychladit a na noc uložíme do chladničky.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Vše vyšleháme do pěny. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Nebo můžeme použít papír na pečení. Ve vyhřáté troubě na 160°C pečeme cca 25 minut. Při pečení se řídíme vlastní troubou.

  3. Zatím co se nám těsto peče a následně chladne uděláme si krém. V mléce uvaříme puding, osladíme a do ještě horkého pudingu vmícháme Nutellu. Za občasného míchání necháme vychladnout. Do másla zašleháme vychladlý puding.

  4. Na upečený korpus natřeme 1/2 krému, naskládáme BE BE sušenky, potřeme zbylou náplní.

  5. Druhý den ušleháme karamelovou šlehačku do tuha a natřeme ji na náplň.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!