Vánoční medové koláčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

15-20 dkg hladké mouky
15 dkg moučkového cukru
1 vejce
1 lžíce medu
1 lžíce změklého másla
1/2 lžičky mleté skořice
troška mletého hřebíčku
1 lžíce sekaného kandovaného ovoce
5 dkg sekaných vlašských ořechů
1 lžička sody Bikarbony

Postup přípravy receptu

  1. Mouku zpracujeme s vejcem, cukrem, změklým máslem, medem, kandovaným ovocem, ořechy, kořením a sodou a těsto necháme uležet v chladnu do druhého dne.

  2. Následující den tvoříme z těsta kuličky cca 2 cm v průměru a klademe na pečicí papír či vymazaný plech dále od sebe - rozběhnou se během pečení! Do středu vtlačíme kousek vlašského ořechu na ozdobu.

  3. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě asi na 150 - 170°C, dle potřeby. Vyplatí se hlídat je a teplotu regulovat, pokud se rozbíhají moc, je teplota vysoká a snížíme ji!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!