Vánoční kapustnice z Podolince

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g kysaného zelí
2 hrsti sušených hub
10 sušených švestek (vypeckovaných)
sůl
pepř
sladká paprika
2 nožičky dobré klobásy (může být i pikantnější)
sádlo (nebo máslo)
asi 2 lžíce hladké mouky
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do studené vody, aby nabobtnaly.

  2. Pak je necháme odkapat a vhodíme do hrnce na lžíci rozehřátého sádla nebo másla.

  3. Necháme krátce orestovat, pak přidáme sušené švestky, pokrájené zelí, tlučený kmín, zaprášíme paprikou a zalijeme vývarem.

  4. Osolíme, opepříme a vaříme, až zelí i houby změknou.

  5. Ze sádla nebo másla a hladké mouky umícháme středně tmavou jíšku, kterou polévku zahustíme.

  6. Povaříme, do polévky přidáme pokrájenou klobásu a necháme ještě krátce povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!