Vánoční kapustnice z Podolince
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g kysaného zelí
- 2 hrsti sušených hub
- 10 sušených švestek (vypeckovaných)
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 2 nožičky dobré klobásy (může být i pikantnější)
- sádlo (nebo máslo)
- asi 2 lžíce hladké mouky
- masový vývar
Postup Vánoční kapustnice z Podolince
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme do studené vody, aby nabobtnaly.
Pak je necháme odkapat a vhodíme do hrnce na lžíci rozehřátého sádla nebo másla.
Necháme krátce orestovat, pak přidáme sušené švestky, pokrájené zelí, tlučený kmín, zaprášíme paprikou a zalijeme vývarem.
Osolíme, opepříme a vaříme, až zelí i houby změknou.
Ze sádla nebo másla a hladké mouky umícháme středně tmavou jíšku, kterou polévku zahustíme.
Povaříme, do polévky přidáme pokrájenou klobásu a necháme ještě krátce povařit.