Vanilkový tofucake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 250 g sušenek Lotus
- 2 vrchovaté lžíce rostlinného másla
- Náplň:
- 400 g Silken Tofu
- 500 g vanilkového pudinku
- 5 vrchovatých lžic kukuřičného škrobu
- citronová kůra z 1 velkého citronu
- Ostatní:
- jahody
- maliny
- borůvky
- Quick Jelly nebo jiná rostlinná želatina
Postup Vanilkový tofucake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo.
Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních (horkovzdušná trouba).
Mezitím připravíme náplň. V míse vyšleháme silken tofu s pudinkem, pak přidáme škrob a nastrouhanou kůru.
Směs ochutnáme a je-li na nás málo sladká, dochutíme sirupem nebo cukrem. Nejsem zvyklá přiliš sladit, takže jsem již nepřislazovala. Přiravenou tofu směs vlijeme na předpečený sušenkový korpus.
Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů, na spodní mřížku dáme nerez mísu naplněnou vodou a na střední mřížku dáme připravený tofucake. P
ečeme minimálně 40 minut nebo dokud není povrch na pohmat tužší.
Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme zcela vychladnout.
Na vychladlý tofucake naaranžujeme ovocem a zalijeme přiraveným Quick Jelly, který připravíme dle návodu.
Necháme zcela zchladnout a ztuhnout v lednici.