Valašské podlesníky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
hladká mouka
mléko
vejce
sůl
zelné listy (nebo kapustové)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme, scedíme škrobovou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, mléko a sůl.

  2. Vymícháme řidší těsto, které tence namažeme na pomaštěné zelné(kapustové) listy a upečeme v předehřáté troubě.

  3. Při pečení podlesníky neobracíme.

  4. Po vytažení z trouby sloupneme zelný (kapustový) list.

  5. Na podlesníku zůstane vyznačena struktura listu a placka získá od zelí mírně nasládlou chuť i vůni.

  6. Podlesníky z obou stran mastíme máslem nebo sádlem.

  7. Připíjíme mléko, smetanu nebo bílou kávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!