Vajíčková pomazánka s řepou
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 vařená vejce natvrdo
- cca 50 g červené řepy (vařená nebo pečená)
- 100 g lučiny nebo paloučku, žervé...
- cca 1 lžička hořčice plnotučné nebo dijonské, dle chuti
- 1 menší šalotka
- sůl
- mletý pepř
- smetana 12%, dle potřeby
Postup Vajíčková pomazánka s řepou
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.
Vše promícháme, je-li třeba můžeme zjemnit troškou smetany. Pomazánku dáme do chladna krátce proležet. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, které dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie, vejcem, bylinkami...