Vaječný salát s řapíkatým celerem
Recepty, SalátySuroviny
- 3 vejce natvrdo
- 3 ks řapíky celeru (stonkový zeler)
- 1 jablko
- cca 15 cm pórku
- sůl
- mletý bílý pepř
- citron
- trocha horčice
- 200 ml zakysané smetany nebo jogurtu
Postup Vaječný salát s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Stonky zeleru umyjeme, ak treba, fúziky odstránime (ako u fazuľových luskov), pokrájame.
Jablko ošúpeme, pokrájame na malé kúsky.
Vajcia uvaríme, olúpeme a pokrájame.
Pór očistíme, umyjeme a pokrájame.
Všetko spolu dáme do nádoby, osolíme, pokvapkáme citrónom, okoreníme, pridáme smotanu a horčicu - cca 1 PL, podľa chuti. Opatrne premiešame, dáme do chladu odstáť.
Zdobíme zelerovými lístkami.