Uzeninový rychlo guláš s kapií a okurkami
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 g uzeniny, měla jsem točený z udírny
- 1 čerstvá kapie
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 brambory
- 2-3 nakládané okurky (podle velikosti)
- lžíce sádla
- lžíce papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- kuřecí vývar
- kmín
- sůl
- pepř
- chilli sušené
Postup Uzeninový rychlo guláš s kapií a okurkami
Postup přípravy receptu
-
Uzeninu, papriku a brambory nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno. Nejprve opečeme uzeninu dozlatova. Vytáhneme děrovanou naběračkou a do výpeku přidáme sádlo a orestujeme cibulku dozlatova.
Přidáme česnek, kmín, papriku, zamícháme a přisypeme mouku. Chvíli restujeme Zalijeme vývarem. Necháme zavařit a vrátíme uzeninu, nakrájené brambory a kapii. Vaříme do změknutí cca 15-20 minut.
Občas promícháme a asi pět minut před koncem vaření přidáme okurky nakrájené na kostičky. Dovaříme, dochutíme chilli, pepřem a podáváme posypané kolečky cibule. Přikusujeme dobrý chléb.