Uzená polévka se smetanou a krutonky

Recepty, Polévky

Suroviny

uzená žebírka
2 větší mrkve
1 petržel
1 cibule
4 stroužky česneku
1 smetana na vaření
hladká mouka
majoránka
sůl
pepř
kmín
Na krutonky:
starší chléb nakrájený na kostičky
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme uzená žebírka, zalijeme je vodou, přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli a vaříme pod tlakem 30 minut.

  2. Pak vývar zcedíme, mrkev a petrželku nakrájíme na kostičky, vložíme do vývaru, vývar dáme vařit.

  3. Smetanu smícháme s asi 3 pol. lž. hladké mouky (podle toho jak chceme mít polévku hustou).

  4. Vývar zalijeme zátěrkou ze smetany a hladké mouky, řádně promícháme. Pak přidáme majoránku a kmín, opepříme a osolíme a polévku necháme asi 10 minut ještě provařit.

  5. Těsně před odstavením z plotny přidáme prolisovaný česnek, již moc nevaříme.

  6. Podáváme s chlebovými krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!