Úterní vepřové koleno
Recepty, Vepřové masoPostup Úterní vepřové koleno
Postup přípravy receptu
-
U řezníka Krkovičky zakoupíme jedno velké vepřové koleno. Řádně ho nasolíme a vetřeme česnek. Posypeme sušeným čili a podlejeme trochó píva. Dáme na 48 hodin odležet do chladničky.
Potom pečeme v uzavřeném pekáči nejdříve 1,5 h na 100°C. Potom další 1,5 h na 140°C. Dále 0,5 h na 200°C.
Nakonec odkryjeme horní víko pekáče,přepneme tróbu na horní ohřev (či gril) a uděláme křupavó kůžičku. Tuto mňamku zaléváme pívem a zazdíváme whiskó !:-) PS: jo a hlavně nesmí být doma vaše stará !:-) PS2: a ledničku tím rozhodně nemyslím...