Utajený Hermelín

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 Hermelín
3 střední brambory
5 vajec
80-100 g anglické slaniny
1 cibule
sůl
pepř
špetka mleté papriky
bylinky (dala jsem libeček a pažitku)
olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory, slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánev dáme slaninu a po chvíli i cibuli a brambory. Osolíme a poprášíme paprikou.

  2. Restujeme a můžeme podlít malinko vodou. Mícháme a opékáme, až začnou být brambory měkké. Směs přendáme do misky a necháme trochu zchladnout.

  3. Vmícháme vejce, ochutíme je solí, pepřem a bylinkami. Vezmeme pánev raději menší a vyšší. Dáme malinko oleje a nalijeme polovinu směsi.

  4. Doprostřed položíme sýr a zalijeme zbytkem směsi. Pánev přiklopíme a zvolna pečeme. Po chvíli otočíme pomocí talíře a dopečeme z druhé strany.

  5. Ihned podáváme rozdělené na porce a posypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!