Krůtí roláda s brusinkami se šťouchanými brambory
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 plátky krůtího masa
- 1 brusinkový kompot
- 1,5 dcl sladké smetany
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 celer
- sušené houby
- bobkový list
- nové koření
- tymián
- sůl
- pepř
- olej
- 0,5 kg brambor
- 2 cibulky
- cca 80 g másla
- sůl
- olivový olej
Postup Krůtí roláda s brusinkami se šťouchanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme brusinkovým kompotem, posypeme houbami, které si před tím nakrájíme a namočíme a zabalíme v rolády.
Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli a celer s bobkovým listem, novým kořením, tymián.
Vložíme rolády a opečeme. Zalijeme vodou z hub a dusíme v troubě při 200°C do měkka.
Hotové maso vyndáme, omáčku přecedíme a zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou, dosolíme.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a přidáme máslo. Necháme přikryté pokličkou a pak proházíme, aby se brambory dobře omastily.
Na trošce olivového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou cibulku, přimícháme ji do brambor, dosolíme a opepříme podle chuti a může se podávat s již připraveným ptáčkem.