Krůtí roláda s brusinkami se šťouchanými brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 plátky krůtího masa
1 brusinkový kompot
1,5 dcl sladké smetany
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1 celer
sušené houby
bobkový list
nové koření
tymián
sůl
pepř
olej
0,5 kg brambor
2 cibulky
cca 80 g másla
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme brusinkovým kompotem, posypeme houbami, které si před tím nakrájíme a namočíme a zabalíme v rolády.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli a celer s bobkovým listem, novým kořením, tymián.

  3. Vložíme rolády a opečeme. Zalijeme vodou z hub a dusíme v troubě při 200°C do měkka.

  4. Hotové maso vyndáme, omáčku přecedíme a zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou, dosolíme.

  5. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a přidáme máslo. Necháme přikryté pokličkou a pak proházíme, aby se brambory dobře omastily.

  6. Na trošce olivového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou cibulku, přimícháme ji do brambor, dosolíme a opepříme podle chuti a může se podávat s již připraveným ptáčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!