Tvarohový dezert z časopisu Blesk

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
1 vejce
1 žloutek
75 g másla
75 g moučkového cukru
tuk
mouka na plech
Náplň:
500 g tvarohu
50 ml mléka
1 vanilkový pudink
100 g moučkového cukru
3 žloutky
1 vejce
50 ml oleje
Sníh:
4 bílky
4 lžíce cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec, prášku do pečiva, másla a cukru vypracujeme těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Tvaroh rozmixujeme s mlékem, přidáme vejce, cukr, olej a pudinkový prášek, náplň vylijeme na těsto, rozetřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. asi 30 min.

  3. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, kterým potřeme rozpečený koláč, posypeme moučkovým cukrem a vložíme do trouby a necháme jen lehce zhnědnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!