Tvarohový dezert z časopisu Blesk
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 150 g polohrubé mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 75 g másla
- 75 g moučkového cukru
- tuk
- mouka na plech
- Náplň:
- 500 g tvarohu
- 50 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 100 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 1 vejce
- 50 ml oleje
- Sníh:
- 4 bílky
- 4 lžíce cukru krystal
Postup Tvarohový dezert z časopisu Blesk
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vajec, prášku do pečiva, másla a cukru vypracujeme těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.
Tvaroh rozmixujeme s mlékem, přidáme vejce, cukr, olej a pudinkový prášek, náplň vylijeme na těsto, rozetřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. asi 30 min.
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, kterým potřeme rozpečený koláč, posypeme moučkovým cukrem a vložíme do trouby a necháme jen lehce zhnědnout.