Tuňák s kapary a máslovou polentou
Recepty, RybySuroviny
- 2 steaky z tuňáka
- citronová šťáva
- 1 lžíce kaparů
- citronový pepř
- 1 lžíce studeného másla
- sůl
- olivový olej
- hladkolistá petržel
- Polenta:
- 100 g instantní polenty
- sůl
- 1 lžíce másla
Postup Tuňák s kapary a máslovou polentou
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme - neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti. Rybí steaky vyndáme a udržujeme je v teple. Do pánve přidáme kapary a prohřejeme je. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla, jemně krájenou petrželku a podle chuti dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Polentu připravíme podle návodu, promícháme s máslem a osolíme.
Na talíře rozdělíme polentu a tuňáka přelitého máslovým sosem s kapary a petrželkou