Trvanlivé nádivky do cukroví

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kávová:
80 g másla
2 lžíce moučkového cukru
1 lžící rumu třeme do pěny
100 g piškotů (drobečků nebo mletých) navlhčených studenou kávou
Žloutková:
100 g másla
1 vařený prolisovaný žloutek
20 g cukru
1 lžíci rumu
1 lžíci slazeného kondenzovaného mléka
100 g mletých piškotů
Rum (lze nahradit vaječným koňakem)

Postup přípravy receptu

  1. Ořechová: 60 g másla, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 100 g mletých ořechů, 100 g mletých piškotů a 2 lžíce horké vody pečlivě utřeme do pěny. Kdo chce, může přidat trošku mleté skořice.

  2. Čokoládová: Utřeme 100 g másla, 50 g cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíci rumu, 100 g mletých piškotů. Místo kakaa lze použít změklá čokoláda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!