Trhané kuřecí v kaiserce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- 200 g kořenové zeleniny
- 3 stroužky česneku
- malá cibule
- 3 kuličky nového koření
- pár kuliček celého pepře
- libeček
- sůl
- pepř
- Dále:
- rajčata
- kroužky červené cibule
- plátky sýra
- 2 lžíce majonézy (tatarské omáčky)
- 2 lžíce pikantního kečupu
- čerstvě mletý pepř
- kaiserky
- volská oka podle počtu porcí
- listový salát nebo rukola
Postup Trhané kuřecí v kaiserce
Postup přípravy receptu
-
Omytá stehna dáme vařit s cibulí, česnekem, nakrájenou zeleninou a kořením. Dostatečně osolíme a uvaříme do měkka.
Uvařená stehna zbavíme kůže a kostí. Obrané maso natrháme dvěma vidličkami na vlákna. Majonézu smícháme s kečupem, rajčata nakrájíme na kolečka.
Kaiserky rozkrojíme, můžeme je opéct, ale nemusíme. Začneme ukládat majonézu, salát, maso (poprášené čerstvě mletým pepřem), sýr, rajčata, vejce a cibuli. Záleží na fantazii. Přiklopíme vrškem a můžeme podávat.