Treska v rajské směsi

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g tresčích filetů
trocha hladké mouky na obalení ryby
3 velká zralá rajčata
1 střední cibule
2-3 stroužky česneku
hrst natě čerstvé petrželky
sůl
pepř
lžička sladké papriky
2-3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru vložíme nakrájená rajčata, petrželku, nahrubo nasekanou cibuli a stroužky česneku, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zakapeme olejem. Vše rozmixujeme.

  2. Směs vlijeme do nahřáté pánve, krátce opečeme, do směsi naklademe porce tresky obalené v mouce a zalijeme horkou vodou tak, aby byla ryba ponořená.

  3. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, až je ryba měkká a směs se zredukuje na hustší omáčku.

  4. Při vaření občas zamícháme, aby se směs pod rybou nezačala připalovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!