Treska v rajské směsi
Recepty, RybySuroviny
- 500 g tresčích filetů
- trocha hladké mouky na obalení ryby
- 3 velká zralá rajčata
- 1 střední cibule
- 2-3 stroužky česneku
- hrst natě čerstvé petrželky
- sůl
- pepř
- lžička sladké papriky
- 2-3 lžíce olivového oleje
Postup Treska v rajské směsi
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru vložíme nakrájená rajčata, petrželku, nahrubo nasekanou cibuli a stroužky česneku, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zakapeme olejem. Vše rozmixujeme.
Směs vlijeme do nahřáté pánve, krátce opečeme, do směsi naklademe porce tresky obalené v mouce a zalijeme horkou vodou tak, aby byla ryba ponořená.
Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, až je ryba měkká a směs se zredukuje na hustší omáčku.
Při vaření občas zamícháme, aby se směs pod rybou nezačala připalovat.