Třená buchta z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 1/8 l mléka
- 2 vejce - rozšlehaná
- 70 g tuku - rozpuštěného
- 250 g cukru
- 1 PL kakaa
- 300 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
Postup Třená buchta z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do formy na pečení, (s míchací lopatkou), dát tekuté suroviny a pak sypké. U mojí DP je třeba vařečkou vše trochu promíchat, pak vložit formu do DP, nastavit program na pečení dortu a počkat 1 hod. 7 min, než se těsto umíchá (22 minut) a upeče (45 minut).
Potom nechat chvíli vychladnout, vyklopit a nakonec ozdobit podle své fantazie.
Protože to byla jen zkouška pečení, pouze jsem buchtu pocukrovala a ozdobila jen bobkem oslazené zakysanky. Jindy z tohoto těsta peču dort nebo v pekáči buchtu na dortové řezy (s máslovým krémem a čokoládovou polevou).
Postup pro ruční zadělávání: Utřít cukr s tukem (nerozpuštěným, jen povoleným) a vajíčky a vmíchat vše ostatní. Vlít do vymazaného a vysypaného pekáče a upéct – asi 30 min. při 180°C. Vychladlé prokrojit, namazat krémem a polít čokoládovou polevou.