Třená buchta z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

1/8 l mléka
2 vejce - rozšlehaná
70 g tuku - rozpuštěného
250 g cukru
1 PL kakaa
300 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do formy na pečení, (s míchací lopatkou), dát tekuté suroviny a pak sypké. U mojí DP je třeba vařečkou vše trochu promíchat, pak vložit formu do DP, nastavit program na pečení dortu a počkat 1 hod. 7 min, než se těsto umíchá (22 minut) a upeče (45 minut).

  2. Potom nechat chvíli vychladnout, vyklopit a nakonec ozdobit podle své fantazie.

  3. Protože to byla jen zkouška pečení, pouze jsem buchtu pocukrovala a ozdobila jen bobkem oslazené zakysanky. Jindy z tohoto těsta peču dort nebo v pekáči buchtu na dortové řezy (s máslovým krémem a čokoládovou polevou).

  4. Postup pro ruční zadělávání: Utřít cukr s tukem (nerozpuštěným, jen povoleným) a vajíčky a vmíchat vše ostatní. Vlít do vymazaného a vysypaného pekáče a upéct – asi 30 min. při 180°C. Vychladlé prokrojit, namazat krémem a polít čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!