Tortilly plněné pikantní mletou směsí z hovězího masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- olivový olej
- 4 nasekané jarní cibulky
- mletý kmín
- chilli
- sůl
- 3 rajčata nakrájená najemno
- šálek vody
- šálek kukuřice
- šálek uvařené rýže
- 8 tortill
- 1/2 šálku rajčatové salsy - můžeme nahradit kečupem
- 1/2 šálku nastrouhaného sýra - čedar, eidam - podle chuti
- 1/2 kg mletého hovězího masa
- zelenina na ozdobu
Postup Tortilly plněné pikantní mletou směsí z hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou jarní cibulku, kmín, chilli, sůl a hovězí maso a smažíme za stálého míchání 10 minut, až maso zhnědne.
Přidáme rajčata, vodu, uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut až se téměř tekutina odpaří. Poté vmícháme kukuřici a rýži, salsu nebo kečup, odstavíme a necháme vychladnout.
Předehřejeme troubu na 180°C. Do středu každé tortilly naneseme asi 1/2 šálku připravené směsi,srolujeme a skládáme na plech místem spoje dolů.
Na tortilly rovnoměrně rozdělíme strouhaný sýr a dáme zapéci, aby se sýr rozehřál a zezlátl.
Zdobíme na talíři libovolnou zeleninou podle vlastního uvážení.Na fotce je ledový salát a cherry rajčátko.