Tortilly plněné pikantní mletou směsí z hovězího masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

olivový olej
4 nasekané jarní cibulky
mletý kmín
chilli
sůl
3 rajčata nakrájená najemno
šálek vody
šálek kukuřice
šálek uvařené rýže
8 tortill
1/2 šálku rajčatové salsy - můžeme nahradit kečupem
1/2 šálku nastrouhaného sýra - čedar, eidam - podle chuti
1/2 kg mletého hovězího masa
zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou jarní cibulku, kmín, chilli, sůl a hovězí maso a smažíme za stálého míchání 10 minut, až maso zhnědne.

  2. Přidáme rajčata, vodu, uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut až se téměř tekutina odpaří. Poté vmícháme kukuřici a rýži, salsu nebo kečup, odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Předehřejeme troubu na 180°C. Do středu každé tortilly naneseme asi 1/2 šálku připravené směsi,srolujeme a skládáme na plech místem spoje dolů.

  4. Na tortilly rovnoměrně rozdělíme strouhaný sýr a dáme zapéci, aby se sýr rozehřál a zezlátl.

  5. Zdobíme na talíři libovolnou zeleninou podle vlastního uvážení.Na fotce je ledový salát a cherry rajčátko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!