Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

12 plátků toastového chleba (nejlépe amerického viz tipy a triky)
2,5 lžíce másla
10 snítek bazalky
1 sklenička sušených rajčat v oleji (110 g pevného podílu)
125 g uzené Mozzarelly
1 kelímek Ricotty (250 g)
pár lístků bazalky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte si troubu na 200°C.

  2. Do rendlíku nebo pánve s těžkým dnem dejte všechno máslo s polovinou bazalky a na nejslabším plameni společně prohřívejte asi tak 10 minut, až se chuť bazalky zcela uvolní do másla (ale máslo se nepřepálí).

  3. Mezitím ze všech plátků toastového chleba vykrájejte kolečka takové velikosti, aby vyplnila vaše formy na muffiny (použijte třeba skleničku, nebo prázdnou plechovku).

  4. Kolečka přejeďte válečkem, čímž chléb zhutní a je tvárnější.

  5. Jakmile je bazalkové máslo hotové, slijte ho v cedníku a pomocí mašlovačky jím potřete toastová kolečka z obou stran.

  6. Nakonec kolečko vmáčkněte do formy na muffiny a prsty dotvarujte vzhled košíčku.

  7. Vložte do vyhřáté trouby asi tak na 15 minut, až košíčky zkřehnou a jejich okraje zezlátnou.

  8. Zatímco máte košíčky v troubě, připravte si náplň. Sušená rajčata nechte okapat od oleje a nakrájejte je na velmi drobné kousky.

  9. Stejně tak nasekejte na jemno i zbylé bazalkové lístky (kromě těch na zdobení).

  10. Uzenou mozzarellu nastrouhejte na jemném vzorku struhadla.

  11. Ve větší míse smíchejte ricottu se sušenými rajčaty.

  12. Přidejte bazalku i uzenou mozzarellu a pořádně promíchejte.

  13. Dochuťte troškou soli i čerstvě mletého pepře.

  14. Jakmile jsou košíčky upečené, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.

  15. Krémem vložte do zdobicího sáčku s širokou hubicí (viz tipy a triky) a naplňte jím vychladlé košíčky.

  16. Dozdobte lístky bazalky a můžete podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!