Tibetská kefírová houba

Recepty, Nápoje

Suroviny

1 PL tibetské kefírové houbičky
1/4 l mléka
větší zavařovací nebo plastová sklenice
plastové víčko
plastový cedník

Postup přípravy receptu

  1. Kefírové houbičky dáme do nádoby, zalijeme 1/4 litrem studeného mléka a necháme přes noc na kuchyňské lince zrát.

  2. Druhý den hotový kefír plastovou lžící promícháme, přecedíme, houbičky nemusíme každý den proplachovat, vložíme je zpět do sklenice, zase zalijeme mlékem a tento postup každý den opakujeme.

  3. Houbičky časem asi tak za 14 dnů nabudou- musíme mléka dát o dávku víc, jinak je kefír hodně kyselý. Pokud nebudete stíhat konzumovat, můžete houbičky zalít mlékem a dát zrát do ledničky. Chladem se proces zpomalí a přecedit můžete i za 2 dny. A nebo já také dělávám tak, že houbičky propláchnu studenou vodou, studenou i zaliju a nechám 3-4 dny v ledničce vyhladovět.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!