Tibetská kefírová houba
Recepty, NápojeSuroviny
- 1 PL tibetské kefírové houbičky
- 1/4 l mléka
- větší zavařovací nebo plastová sklenice
- plastové víčko
- plastový cedník
Postup Tibetská kefírová houba
Postup přípravy receptu
-
Kefírové houbičky dáme do nádoby, zalijeme 1/4 litrem studeného mléka a necháme přes noc na kuchyňské lince zrát.
Druhý den hotový kefír plastovou lžící promícháme, přecedíme, houbičky nemusíme každý den proplachovat, vložíme je zpět do sklenice, zase zalijeme mlékem a tento postup každý den opakujeme.
Houbičky časem asi tak za 14 dnů nabudou- musíme mléka dát o dávku víc, jinak je kefír hodně kyselý. Pokud nebudete stíhat konzumovat, můžete houbičky zalít mlékem a dát zrát do ledničky. Chladem se proces zpomalí a přecedit můžete i za 2 dny. A nebo já také dělávám tak, že houbičky propláchnu studenou vodou, studenou i zaliju a nechám 3-4 dny v ledničce vyhladovět.