Těstoviny s rukolou a špenátem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g těstovin typu tagliatelle nebo pappardelle
100 g strouhaného parmazánu (také můžeme použít Grana Padano nebo Gran Moravia)
400 ml smetany
svazek pažitky (asi 20 g)
100 g rukoly
50 g mladých špenátových listů
50 g sušených rajčat
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě podle návodu na obalu. Pažitku a rajčata nakrájíme nadrobno. Ve větší pánvi necháme zredukovat smetanu na polovinu, přidáme nastrouhaný parmezán a krátce povaříme.

  2. Do krému přidáme vařené těstoviny, pokrájená rajčata a pažitku, listy špenátu a rukoly, osolíme, opepříme, krátce promícháme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!