Těstoviny s rukolou a špenátem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g těstovin typu tagliatelle nebo pappardelle
- 100 g strouhaného parmazánu (také můžeme použít Grana Padano nebo Gran Moravia)
- 400 ml smetany
- svazek pažitky (asi 20 g)
- 100 g rukoly
- 50 g mladých špenátových listů
- 50 g sušených rajčat
- sůl
- pepř
Postup Těstoviny s rukolou a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě podle návodu na obalu. Pažitku a rajčata nakrájíme nadrobno. Ve větší pánvi necháme zredukovat smetanu na polovinu, přidáme nastrouhaný parmezán a krátce povaříme.
Do krému přidáme vařené těstoviny, pokrájená rajčata a pažitku, listy špenátu a rukoly, osolíme, opepříme, krátce promícháme a ihned podáváme.