Těstoviny s dvojsýrovou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- těstoviny vrtule(dají se použít prakticky jakékoli, já mám ale nejraději spirály od Adrianny)
- tavený sýr
- plátkový sýr nebo sýr na strouhání
- smetana na vaření
- sůl
- drcený kmín
- muškátový květ
- zázvor
Postup Těstoviny s dvojsýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily (těstoviny ze zásady neproplachuji vodou, protože když se zakápnou olivovým olejem, chuť se zajímavě oživí a zpříjemní).
Na másle rozpustíme tavený sýr.
Přidáme strouhaný, nebo rozkrájený plátkový sýr a mícháme, dokud se nespojí v stejnorodou světlounkou sýrovou kašičku.
Postupně a za stálého míchání začneme přilévat smetanu a omáčku přivedeme k varu.
Přidáme všechno koření a společně provaříme.