Těstoviny s avokádo-rukola-parmezánovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

3 hrsti rukoly (vyprané a osušené)
2 hrsti vyloupaných slunečnicových semínek
3 lžíce Parmezánu (čerstvě strouhaný)
1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
1 lžíce panenského oleje (použila jsem olivový)
1 zralé avokádo (vypeckované a vyloupnuté ze slupky)
1-2 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z citronu
125 g těstoviny fettuccine
1/2 lžičky sušeného česneku (nebo stroužek čerstvého nadrceného)
1 jarní cibulka pokrájená na drobno (špetku si nechte na ozdobu)
sůl
čerstvě namletý pepř
chilli papričku (kdo má rád)
bazalka nebo oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Toto je tzv.RAW = tedy nevařená omáčka. Jediné, co uvařiíte jsou těstoviny. Uvařte těstoviny (čili pasta) al dente“ dle návodu ve slané vodě s kapkou oleje.

  2. Do mixeru dejte všechny ostatní suroviny. Mixujte a občas stěrkou stáhněte omáčku ze stěn mixeru. Nebo můžete použít ponorný mixer.

  3. Vytvoří se krásně avokádově zelenkavá a hutná omáčka. Citronová šťáva se přidává, aby avokádo nezhnědlo.

  4. Ochuťte dle libosti solí a pepřem, popřípadě dolaďte konzistenci olivovým olejem či zakysankou. Je to čistě na vás a vašich chutích! Nebojte se toho.

  5. Uvařené těstoviny slijte přes cedník. Klidně trochu tekutiny na nich nechte, neb obsahují škrob, který krásně zahustí omáčku.

  6. V hrnci, ve kterém se vařily těstoviny je smíchejte s umixovanou omáčkou. Hezky promíchejte, aby se omáčka nabalila na těstoviny (proto používám plochý tvar pasty, neb hutná omáčka na ní dobře drží).

  7. Přendejte směs na talíř, ozdobte pár kousky zelené cibulky a třeba chilli papričky, nastrouhejte parmezán a můžete servírovat. Je to nevařená omáčka s minimem nádobí a času.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!