Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 70 dkg hladké mouky
- 1 sušené droždí
- 1 lžíce cukr moučka
- 400 ml vody
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2,5 lžičky soli
- 1 lžíce octa
- na potírání chleba:
- 100 ml vody
- 1/2 lžičky soli
Postup Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme zchladnout.
Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme program č. 7, příprava těsta, a čekáme až nakyne.
Pak opatrně přeložíme na plech vyloženým pečícím papírem potřeným jemně olejem a posypaný moukou.
Prvních asi 15 minut pečeme na 250°C, potom stáhneme na 50°C a pečeme cca 1 hodinu. Za dobu pečení asi 2x potřeme chléb osolenou vodou. Váha chleba po upečení je 1,6 kg.