Sytá Holandská polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 200-300 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kus póru
- 2 větší brambory
- mražená (nebo čerstvá) zelenina, která obsahuje co nejvíce druhů
- majoránka
- Masox
- pepř
- sůl
- petrželka
- 1 lžička mleté papriky
- polévkové koření dle chuti každého
- trošku olivového oleje",
Postup Sytá Holandská polévka
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme zvlášť, nakrájené na kousky ve slané vodě, mleté maso si osmažíme na minimálním množství oleje, hodně ho mícháme, aby se nám rozdělovalo, pak ho dáme do hrnce s horkou vodou, pěkně si ho rozmícháme, přidáme cibuli na drobno krájenou, česnek na plátky, pórek na kroužky, hodně zeleniny, koření-majoránku, pepř, papriku, trochu osolíme a vaříme na mírnější teplotě.
Ke konci přidáme uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily, dochutíme, kdo chce dá masox, ještě povaříme, vypneme a posypeme petrželkou.