Sytá Holandská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

200-300 g mletého masa
1 cibule
2 stroužky česneku
kus póru
2 větší brambory
mražená (nebo čerstvá) zelenina, která obsahuje co nejvíce druhů
majoránka
Masox
pepř
sůl
petrželka
1 lžička mleté papriky
polévkové koření dle chuti každého
trošku olivového oleje",

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme zvlášť, nakrájené na kousky ve slané vodě, mleté maso si osmažíme na minimálním množství oleje, hodně ho mícháme, aby se nám rozdělovalo, pak ho dáme do hrnce s horkou vodou, pěkně si ho rozmícháme, přidáme cibuli na drobno krájenou, česnek na plátky, pórek na kroužky, hodně zeleniny, koření-majoránku, pepř, papriku, trochu osolíme a vaříme na mírnější teplotě.

  2. Ke konci přidáme uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily, dochutíme, kdo chce dá masox, ještě povaříme, vypneme a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!