Švestkové buchty z kynutého těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 25 g čerstvého droždí
- 80 g krupicového cukru
- 500 g polohrubé mouky
- asi 250 ml mléka
- špetka soli
- trochu citronové kůry
- 1 vejce
- 80 g másla
- čerstvé, mražené nebo kompotované švestky
- skořicový cukr nebo mletou skořici
- máslo na potření
- moučkový cukr na posypání
Postup Švestkové buchty z kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejme na 180 stupňů. Do misky dáme droždí, lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, trochu vlažného mléka a vše vidličkou rozmícháme. Kvásek necháme v misce vzejít.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukry, sůl, citronovou kůru, vejce, kvásek a rozpuštěné máslo. Přilijeme mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme asi na 20 kusů. Z každého kusu uděláme placičku, zabalíme do ní dvě až tři půlky švestek, posypeme skořicovým cukrem a vytvarujeme buchtu. Buchty naskládáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, potřeme je rozpuštěným máslem a pekáč vložíme do trouby. Buchty pečeme asi 30 minut. Před podáváním je pocukrujeme.