Šumavský bramborák
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 větších brambor
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 10 - 15 dkg loveckého salámu
- větší špetka majoránky
- špetka pepře
- špetka soli
- 3 lžíce hrubé mouky /ne hladké/
- sádlo na smažení
Postup Šumavský bramborák
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme najemno včetně stroužků česneku /nejlepší jsou brambory na uskladnění - mají méně vody/, jinak směs musíme vymačkat..
Najemno nakrájíme na kostičky lovecký salám nebo ho hrubě nastrouháme, přidáme jedno větší vejce, majoránku, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce hrubé mouky /jsou křupavější - po hladké jsou to slepenci/.
Směs promícháme a na rozpáleném sádle smažíme do zlatova.