Studená jahodová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/4 kg jahod
- 3 lžíce vody
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce bílého vína
- 1 lžička citrónové šťávy
- 3 kapky vanilkového extraktu
- celé jahody na ozdobu
- lístky máty
- 1 lžíce bílého jogurtu
Postup Studená jahodová polévka
Postup přípravy receptu
-
Jahody nakrájíme, dáme vařit s vodou a javorovým sirupem a vanilkovým extraktem.
Vaříme 3 minuty, poté přidáme víno a necháme ještě chvilku přejít varem. Vše necháme vychladnout, nejlépe v lednici.
Studenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem.
Přidáme citrónovou šťávu a servírujeme na talíř, ozdobíme celými jahodami, jogurtem a mátou.