Studená česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 paličky česneku
- 1 šalotka
- 2 brambory
- olivový olej
- kuřecí vývar bez tuku - 1,5 l
- tymián čerstvý
- 1/2 šálku (šálek = 225 ml) husté smetany
- sůl
- pepř
Postup Studená česnečka
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, jakmile zesklovatí, přidejte oloupané a podélně rozpůlené stroužky česneku.
Velmi pomalu duste - stroužky by měly změknout, ne zhnědnout.
Uvařte nakrájené brambory v páře a pak je přidejte ke směsi cibule a česneku.
Zalijte jedním šálkem vývaru, osolte a opepřete podle chuti, uveďte do varu a nechte pomalu probublávat 20 minut. Rozmixujte, přilijte zbytek vývaru a smetanu, přidejte nasekaný tymián a nechte vychladit.
Před podáváním ozdobte snítkou tymiánu nebo pažitkou.