Steakové hranolky

Recepty, Přílohy

Suroviny

800 g velké brambory
sůl - nejlépe hrubozrnná sůl
50 ml ocet (jablečný ocet)
pitná voda

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na hranolky, délka hranolek podle brambor, tloušťka 1,5 cm. Poté řádně propláchneme studenou vodou (zbavíme škrobu).

  2. Hrnec naplníme studenou vodou, aby byly hranolky ponořené a zalijeme octem, dochutíme solí.

  3. Když se hranolky dostanou do varu, vaříme doměkka 14 minut, musejí udržet hladkou strukturu na povrchu.

  4. Předvařené a dobře zatažené hranolky (bez vody) vysypeme nejlépe na plech, aby rychle vystydly.

  5. Připravené hranolky fritujeme v rostlinném oleji nejvyšší teploty. Po dosažení zlatavé barvy vyjmeme a necháme odkapat zbytečný olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!