Šťavnaté řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4-6 plátků vepřové kýty nebo krkovice
- 1 hovězí bujon
- 500 ml vody
- 1/2 kostky másla
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup Šťavnaté řízky
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme z obou stran a pak plátky naklepeme ve strouhance, dáme do rozšlehaných vajec a hned smažíme dozlatova z obou stran. Osmahnuté naskládáme do pekáčku.
Svaříme si vodu s bujonem a máslem, vylijeme na řízky a vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 200°C cca 30-40 minut, aby se nám tekutina vypekla a zbyla jen šťáva na polití, během pečení stačí plátky jednou otočit. Podáváme s kaší nebo brambory.