Špenátový koláč z kynutého těsta

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g v slupce uvařených brambor
500 g polohrubé mouky
1 lžička soli
1 vejce
3 dl mléka
1 kostka droždí (42 g)
1 lžička krystalového cukru
Náplň:
500 g čerstvého lisového špenátu
sůl
6 stroužků česneku
3 lžíce oleje
100 g strouhaného sýra na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Potom s ostatnými surovinami vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.

  2. Na plnku krátko povaríme špenátové listy (asi 3 min), scedíme. Premiešame s olejom, soľou a prelisovaným cesnakom.

  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí. Každú vyvaľkáme na kruhy s priemerom asi 15 cm, vysoké 1 cm. Uložíme na plech a na každý kruh rozložíme špenát.

  4. Posypeme strúhaným syrom a pri strednej teplote upečieme. Podávame teplé s kyslým mliekom, príp. acidofilným alebo kefírom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!