Špenátový koláč z kynutého těsta
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g v slupce uvařených brambor
- 500 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 3 dl mléka
- 1 kostka droždí (42 g)
- 1 lžička krystalového cukru
- Náplň:
- 500 g čerstvého lisového špenátu
- sůl
- 6 stroužků česneku
- 3 lžíce oleje
- 100 g strouhaného sýra na posypání
Postup Špenátový koláč z kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Potom s ostatnými surovinami vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.
Na plnku krátko povaríme špenátové listy (asi 3 min), scedíme. Premiešame s olejom, soľou a prelisovaným cesnakom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí. Každú vyvaľkáme na kruhy s priemerom asi 15 cm, vysoké 1 cm. Uložíme na plech a na každý kruh rozložíme špenát.
Posypeme strúhaným syrom a pri strednej teplote upečieme. Podávame teplé s kyslým mliekom, príp. acidofilným alebo kefírom.