Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g sekaného špenátu (1 balení mraženého)
- 200 ml hrnek sekaného medvědího česneku
- 200 ml hrnek sekaných mladých kopřiv
- 200 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 lžička oleje
- 1 cm silný plátek másla
- 1 menší drobně nakrájená cibule
- sůl
Postup Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu s rozehřátým tukem dáme zesklovatět cibuli. Přidáme špenát, medvědí česnek a kopřivy, osolíme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme na slabém plameni 10 minut.
Do hrnku dáme smetanu, mléko a hladkou mouku. Dobře prošleháme a pomalu vléváme do špenátu. Přidáme granulovaný česnek a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby dosolíme. Pokud budete mít špenát hustější, můžete ho trochu naředit mlékem, nebo vývarem a necháte přejít varem.
Podáváme s vařeným bramborem a hovězím masem nebo s vejci.