Špecle z rychlíku aneb lahodná teplá večeře do deseti minut

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g koupených hotových špeclí určených ke krátké tepelné úpravě (2-3 minuty)
100 g anglické slaniny vcelku
2-3 stonky zelené cibulky
12 sušených rajčat v olivovém oleji
100 g nivy
2 lžíce zakysané smetany
sůl
Podravka s bylinkami středomořskými

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na špalíčky a vyškvaříme ji na suché pánvi. Přidáme cibulku, nakrájenou na kolečka a ještě chvíli prohazujeme. Špecle vložíme do cedníku, prolijeme vodou, oddělíme je od sebe a částečně mokré je přihodíme do pánve.

  2. Od této chvíle by příprava neměla trvat déle než tři minuty. Přidáme sušená rajčata, která jsme propláchli a rozkrojili napůl. Mírně osolíme a zasypeme cca lžící ochucené podravky. Asi minutku před koncem přípravy přisypeme nahrubo nastrouhanou nivu (se strouháním to časově vychází) a vypneme zdroj tepla. Přidáme dvě vrchovaté lžíce zakysané smetany, promícháme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!