Špecle z rychlíku aneb lahodná teplá večeře do deseti minut
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g koupených hotových špeclí určených ke krátké tepelné úpravě (2-3 minuty)
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 2-3 stonky zelené cibulky
- 12 sušených rajčat v olivovém oleji
- 100 g nivy
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- Podravka s bylinkami středomořskými
Postup Špecle z rychlíku aneb lahodná teplá večeře do deseti minut
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na špalíčky a vyškvaříme ji na suché pánvi. Přidáme cibulku, nakrájenou na kolečka a ještě chvíli prohazujeme. Špecle vložíme do cedníku, prolijeme vodou, oddělíme je od sebe a částečně mokré je přihodíme do pánve.
Od této chvíle by příprava neměla trvat déle než tři minuty. Přidáme sušená rajčata, která jsme propláchli a rozkrojili napůl. Mírně osolíme a zasypeme cca lžící ochucené podravky. Asi minutku před koncem přípravy přisypeme nahrubo nastrouhanou nivu (se strouháním to časově vychází) a vypneme zdroj tepla. Přidáme dvě vrchovaté lžíce zakysané smetany, promícháme a ihned podáváme.