Špagety s tuňákem, hráškem a ricottou
Recepty, TěstovinySuroviny
- špagety nebo jiné oblíbené těstoviny
- 1 konzerva tuňáka (filety) ve vlastní šťávě
- 1 kelímek ricotty
- 1 hrnek čerstvého nebo mraženého hrášku
- 2 šalotky
- 2-3 stroužky česneku
- nastrouhaná kůra z půl limetky
- šťáva z půl limetky
- olivový olej
- čerstvě namletý barevný pepř
- mořská sůl
- nasekaná hladká petržel
Postup Špagety s tuňákem, hráškem a ricottou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme, ale ponecháme si cca hrnek vody z těstovin.
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, po chvilce nasypeme šalotku a česnek nakrájené na plátky. Po orestování do zlatava přidáme hrášek, limetkovou kůru a ricottu, promícháme a po chvilce přilijeme trochu vody z těstovin (omáčku lehce zředí a pomůže těstovinám ji do nich následně vstřebat). Mícháme až do rozpuštění ricotty.
Následně přidáme okapaného tuňáka a nasekanou petržel a už nevaříme. Dochutíme pepřem a mořskou solí.
Do pánve vsypeme slité těstoviny a vše opatrně promícháme a podáváme ozdobené petrželkou, můžeme posypat naloupaným parmezánem.