Špagety s tuňákem, hráškem a ricottou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

špagety nebo jiné oblíbené těstoviny
1 konzerva tuňáka (filety) ve vlastní šťávě
1 kelímek ricotty
1 hrnek čerstvého nebo mraženého hrášku
2 šalotky
2-3 stroužky česneku
nastrouhaná kůra z půl limetky
šťáva z půl limetky
olivový olej
čerstvě namletý barevný pepř
mořská sůl
nasekaná hladká petržel

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme, ale ponecháme si cca hrnek vody z těstovin.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, po chvilce nasypeme šalotku a česnek nakrájené na plátky. Po orestování do zlatava přidáme hrášek, limetkovou kůru a ricottu, promícháme a po chvilce přilijeme trochu vody z těstovin (omáčku lehce zředí a pomůže těstovinám ji do nich následně vstřebat). Mícháme až do rozpuštění ricotty.

  3. Následně přidáme okapaného tuňáka a nasekanou petržel a už nevaříme. Dochutíme pepřem a mořskou solí.

  4. Do pánve vsypeme slité těstoviny a vše opatrně promícháme a podáváme ozdobené petrželkou, můžeme posypat naloupaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!