Špagetové zapečené bulky, jako malé bramboráčky
Recepty, TěstovinySuroviny
- 3 hrsti uvařených a pokrájených špaget
- 2 vejce
- solamyl na zahuštění podle potřeby
- 3 plátky pokrájené uzené šunky
- petrželka nebo nať z jarní cibulky
- uzená paprika
- sůl (nebo jakékoliv oblíbené koření)
- 2 stroužky utřeného česneku
- olej na plech
- Na potření:
- 1 žloutek
- špetička červené sypké papriky
Postup Špagetové zapečené bulky, jako malé bramboráčky
Postup přípravy receptu
-
Uvařené špagety (které nám zbyly od oběda nebo od večeře) pokrájíme na menší kousky. Přidáme vejce, uzenou papriku, sůl nebo jiné koření, přisypeme nakrájenou šunku, utřený česnek, nasekanou petrželku nebo nať z cibulky. Podle potřeby zahustíme trochu škrobem a vše dobře promícháme.
Na plech položíme pečící papír, který pokapeme trochou oleje. Rukou od oleje vytvoříme malé kopečky, které vložíme na plech s pečícím papírem. Plech vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů pod program gril. Pod grilem necháme zapéci dozlatova. Ke konci pečení potřeme kopečky špaget mašlovačkou - ušlehaným žloutkem s paprikou. Dál dopečeme dokřupava.