Špagetové zapečené bulky, jako malé bramboráčky

Recepty, Těstoviny

Suroviny

3 hrsti uvařených a pokrájených špaget
2 vejce
solamyl na zahuštění podle potřeby
3 plátky pokrájené uzené šunky
petrželka nebo nať z jarní cibulky
uzená paprika
sůl (nebo jakékoliv oblíbené koření)
2 stroužky utřeného česneku
olej na plech
Na potření:
1 žloutek
špetička červené sypké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené špagety (které nám zbyly od oběda nebo od večeře) pokrájíme na menší kousky. Přidáme vejce, uzenou papriku, sůl nebo jiné koření, přisypeme nakrájenou šunku, utřený česnek, nasekanou petrželku nebo nať z cibulky. Podle potřeby zahustíme trochu škrobem a vše dobře promícháme.

  2. Na plech položíme pečící papír, který pokapeme trochou oleje. Rukou od oleje vytvoříme malé kopečky, které vložíme na plech s pečícím papírem. Plech vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů pod program gril. Pod grilem necháme zapéci dozlatova. Ke konci pečení potřeme kopečky špaget mašlovačkou - ušlehaným žloutkem s paprikou. Dál dopečeme dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!