Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety pangase
150 g mražených krevet (vyloupané, předvařené)
sůl
citron (či limetka)
1 lžíce javorového sirupu
olivový olej
trochu másla
50 ml smetana 13%
2 špetky houbového koření

Postup přípravy receptu

  1. Pangase i krevety necháme rozmrazit a důkladně osušíme na papírové utěrce.

  2. Filety podélně rozpůlíme, osolíme, stočíme do 2 roládek s prostorem uprostřed, zpevníme párátkem.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a plátek másla, přidáme lžíci javorového sirupu a trochu citronové či limetkové šťávy a soudky pangase opečeme (nejprve nastojato, aby se tvar zpevnil, poté obracíme boky).

  4. Hotové soudky vyjmeme na talířek a dáme do tepla (předehřátá trouba).

  5. Do pánve vsypeme krevety a zprudka je krátce orestujeme. Po několika minutách (2-3 max.) vyjmeme a dáme také do tepla.

  6. Do výpeku nasypeme trochu houbového koření, nalijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí.

  7. Na talíři soudky zbavíme párátka, naplníme krevetami a přelijeme smetanovohoubovou omáčkou.

  8. Podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!