Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety pangase
- 150 g mražených krevet (vyloupané, předvařené)
- sůl
- citron (či limetka)
- 1 lžíce javorového sirupu
- olivový olej
- trochu másla
- 50 ml smetana 13%
- 2 špetky houbového koření
Postup Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem
Postup přípravy receptu
-
Pangase i krevety necháme rozmrazit a důkladně osušíme na papírové utěrce.
Filety podélně rozpůlíme, osolíme, stočíme do 2 roládek s prostorem uprostřed, zpevníme párátkem.
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a plátek másla, přidáme lžíci javorového sirupu a trochu citronové či limetkové šťávy a soudky pangase opečeme (nejprve nastojato, aby se tvar zpevnil, poté obracíme boky).
Hotové soudky vyjmeme na talířek a dáme do tepla (předehřátá trouba).
Do pánve vsypeme krevety a zprudka je krátce orestujeme. Po několika minutách (2-3 max.) vyjmeme a dáme také do tepla.
Do výpeku nasypeme trochu houbového koření, nalijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí.
Na talíři soudky zbavíme párátka, naplníme krevetami a přelijeme smetanovohoubovou omáčkou.
Podáváme s vařenými bramborami.