Sodra (Chrzonica, Krzonowina, Święcelina)
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g pokrájené klobásy
- 200 g vařeného masa (pečeného)
- 2 PL postrouhaného čerstvého křenu
- 1/2 l kyselého mléka
- 3-4 PL kysané smetany
- 2 PL sekané petrželky
- 4 vařená vejce
Postup Sodra (Chrzonica, Krzonowina, Święcelina)
Postup přípravy receptu
-
Všechny kousky mas z výpeků, co kde zbylo, pokrájíme na kousky, nakrájíme vařená vejce, přidáme zelené a čerstvě nastrouhaný křen.
Všechno promíchat a smíchat s kyselým mlékem a zakysanou smetanou. Nejlépe sodru připravit večer, na snídání. Rozumí se, že všechno maso, klobásy a vejce jsou posvěcené.