Smetanovo - jahodový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

2,5 dcl mléka
250 g mouka polohrubá
250 g mouka hladká
4-5 dkg droždí
50 g cukru moučka
vajíčko 1 ks
sůl
400 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
jahody
100 g Hera nebo máslo
100 g krystalového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Troška zohrejeme mlieko, do misky dáme obidve múky, pridáme droždie, 50 g práškového cukru a zohriate mlieko - odložíme na teplé miesto asi na 15-20 minut. Po 20 minútach pridáme vajíčko, soľ a vymiesime a necháme kysnúť 40 minút.

  2. Medzitým vymiešame smotany s vanilkovým cukrom. Na plech dáme papier, cesto rozvalkáme a dáme na plech a necháme dalších 25 minut odpočinúť. Jahody umyjeme a rozložíme na cesto, nato smotanu a maslo nakrájame a kryštálový cukor (100 g).

  3. Rúru zohrejeme na 200°C a pečieme 15 minút, ked vyberieme koláč hned potrieme horúcou vodou a zakryjeme s utierkou na 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!