Smažený řízek z nakládaného bůčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového bůčku
- kousek mrkve
- kousek petržele
- kousek celeru
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček pepře
- 2 lžičky soli
- na marinádu budeme potřebovat:
- 6 lžic sladké chilli omáčky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžíce mletého granulovaného česneku
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky soli
- dvojmo přeložený alobal
- po pěti dnech budeme potřebovat:
- hladkou mouku
- vejce
- strouhanku na obalení
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Smažený řízek z nakládaného bůčku
Postup přípravy receptu
-
Bůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.
Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve které bůček důkladně obalíme, přendáme na plát alobalu a zabalíme. Necháme v lednici 5dní uležet.
Poté nakrájíme na silnější plátky, které obalíme v trojobalu a osmažíme z obou stran v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.
Část bůčku můžeme nakrájet na tenčí plátky a podávat po studenu s pečivem.