Smažený řízek z nakládaného bůčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového bůčku
kousek mrkve
kousek petržele
kousek celeru
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
2 lžičky soli
na marinádu budeme potřebovat:
6 lžic sladké chilli omáčky
2 lžíce oleje
2 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce mletého granulovaného česneku
2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky soli
dvojmo přeložený alobal
po pěti dnech budeme potřebovat:
hladkou mouku
vejce
strouhanku na obalení
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Bůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.

  2. Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve které bůček důkladně obalíme, přendáme na plát alobalu a zabalíme. Necháme v lednici 5dní uležet.

  3. Poté nakrájíme na silnější plátky, které obalíme v trojobalu a osmažíme z obou stran v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.

  4. Část bůčku můžeme nakrájet na tenčí plátky a podávat po studenu s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!