Smažené jednohubky na slano i sladko
Recepty, OstatníSuroviny
- starší rohlíky
- rozšlehaná vejce
- sůl
- koření nebo bylinky dle chuti
- vanilkový nebo skořicový cukr
- máslo nebo olej na smažení
- Dále dle chuti:
- hořčice nebo kečup
- uzenina dle chuti - klobása, slanina, salám...
- sýr dle chuti
- nakládané okurky, olivy, kapie...
- čerstvá zelenina
- měkký tvaroh nebo mascarpone, žervé...
- skořice mletá, vanilka nebo citronová kůra...
- čerstvé ovoce nebo kompotované
- čokoládová poleva nebo hoblinky
- strouhaný kokos nebo ořechy...
- (množství všeho dle počtu strávníků)
Postup Smažené jednohubky na slano i sladko
Postup přípravy receptu
-
Rozšlehaná vejce ochutíme podle toho, zda budeme jednohubky dělat na slano či sladko. Přidáme sůl, koření nebo bylinky, v případě sladké verze vanilkový či skořicový cukr, citronovou nebo pomerančovou kůru.
Namočené rohlíky smažíme v roztopeném másle, másle s olejem nebo v oleji z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek nebo papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.
Zdobíme dle chuti a fantazie, na sladko ochuceným tvarohem, nutelou, marmeládou, ovocem, nebo jen obalíme ve skořicovém cukru.
Na slano zdobíme též dle chuti a fantazie. Potíráme hořčicí, kečupem, dipy... zdobíme plátky uzeniny (může být předem osmažená), sýru, cibule, okurky...
Podáváme jak teplé, tak i vychladlé.
Stejným způsobem můžeme připravit i chlebíčky ze starší veky, která už by se hodila třeba jen do strouhanky.